Recentment, Expogestió s’ha adherit a la campanya “Som Gastronomia 16” per a la promoció de la gastronomia de Catalunya…el nostre granet de sorra mitjançant les fires i esdeveniments gastronòmics.

Catalunya declarada Regió Europea de la Gastronomia 2016, després que els departaments d’Agricultura i d’Empresa i Ocupació (DEMO), a través de l’Agència Catalana de Turisme, conjuntament amb entitats, agents i personalitats del país n’impulsessin i presentessin la candidatura.

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa, impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que compta amb el suport de les institucions europees.

La Regió Europea de la Gastronomia es posa oficialment en funcionament el març del 2015, i té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions d’Europa que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l’educació per a la salut i la sostenibilitat, i la innovació gastronòmica.

Catalunya té un ric i extens patrimoni en aquest àmbit, que l’obtenció del reconeixement com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 contribuirà a difondre i promoure. En aquest sentit, l’objectiu de Catalunya és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalanes com elements essencials de la identitat del país així com agents clau en la promoció turística.

Es pretén promoure els productes locals, la cuina i el territori com una clau per al desenvolupament sostenible. El propòsit del títol obtingut com a Regió Europea de la Gastronomia és també compartir el coneixement i aprendre dels altres socis del projecte.

(Font DARPA)

Portada-Regio-Europea-de-la-Gastronomia-2016.jpg_1662104650