La Fira, aparador de la ciutat

La Fira de la Puríssima és una de les més antigues de Catalunya i combina cada any tradició i modernitat. Enguany commemorem la 70a edició d’aquest gran aparador, amb la tradició de sempre i les novetats relacionades amb el foment del comerç i l’emprenedoria locals.

70 anys de Fira

L’exposició municipal “Fira de la Puríssima: 1932-2016. 2016… Com t’imagines la fira del futur?” recull, a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, la història de la Fira. Els cartells, fotografies i audiovisuals mostraran l’evolució del certamen des de 1932 fins a 2015. És l’esdeveniment més popular de Sant Boi i també un dels més valorats. Les persones que visitin la mostra rebran el calendari municipal del 2017 (fins a exhaurir existències).

El comerç local

Enguany el comerç local tindrà una major presència i visibilitat. Els establiments de la ciutat tindran un distintiu especialment dissenyat per a aquesta edició extraordinària de la Fira. A més, el recinte firal creix. Així doncs el carrer del general d’O’Donnell s’afegeix al recorregut i durant els tres dies de la Fira obriran moltes de les seves botigues. Per primera vegada, el recinte firal disposarà de connexió wifi gratuïta a diversos punts del recorregut.

Fira gastronòmica

És un dels principals atractius per a les persones que ens visiten. El dia 6, al matí, per només 2 euros (tiquets als casals), podrem fer l’esmorzar de pagès tradicional.
El Mercadal Gastronòmic, al centre històric de la ciutat, inclou diferents propostes que barregen gastronomia i cultura. Hi podem fer “terrassing”, tastar vins i caves i diferents especialitats de les food trucks, adquirir productes artesans i gaudir d’uns interessant programació musical.
La restauració local oferirà diferents menús de Fira a l’estand Degusta. Els restaurants Cal Vitus, El Pou de la Beleta i Marianorena oferiran un menú amb receptes santboianes antigues.
Els bars de les entitats, a la plaça de l’Agricultura, són un bon punt per fer un àpat i gaudir en família.
Les postres estan reservades per als fadrins, el dolç típic de la Puríssima, que enguany estrena una nova imatge promocional.

Fira de la mobilitat sostenible

L’espai expositiu d’automoció està especialment dedicat al vehicle elèctric. Ros, Motor Llansa, Autolica i AR Motors BMW Premium, Starbaix, Carhaus, Linkmotor i Turycar presenten una àmplia gama de motociletes i cotxes elèctrics.

L’empresa local Tomás Domingo farà recorreguts guiats amb bicicletes elèctriques durant els tres dies de Fira i l’estand de l’AMB oferirà consells sobre l’ús del Bicibox.

El Firabús, que ofereix Avantgrup, és el servei de transport gratuït que enllaça els diferents espais.

Fira dels animals de companyia

El dia 8 l’amfiteatre del parc de la Muntanyeta serà l’escenari de la X Festa de l’Animal de Companyia, homenatge a Carles Úrios.

La festa ha programat en un mateix matí la tradicional exhibició d’Agility, un taller d’ensinistrament i Agility i la desfilada de gossos del Refugi Municipal d’Animals de Companyia.

La celebració vol fomentar la participació dels animals en la vida social de la ciutat i l’adopció responsable.

Fira de Nadal

El pessebre tradicional, a la plaça de l’Ajuntament el pessebre artístic, a l’església de Sant Baldiri i el planter són espais tradicionals que ens preparen per a la rebuda del Nadal.

A més, a la Fira de Nadal, al pavelló comercial, a les botigues obertes al llarg del recinte firal i al Mercat d’Art Jove trobarem tots els complements nadalens per guarnir la llar. I a l’Espai d’entitats, els obsequis més solidaris.

Fira cultural

L’escenari de Can Massallera és el principal escenari de les exhibicions de les acadèmies de dansa de Sant Boi.

La visita al Mercadal és un moment excel·lent per descobrir el nostre patrimoni històric, per la qual cosa el Museu de Sant Boi (Can Barraquer i les Termes Romanes) faran portes obertes durant els tres dies de la Fira.

Fira familiar

Els nens i les nenes són un dels col·lectius de visitants que gaudeix més de la Fira.

El programa d’activitats els ofereix un ampli programa d’activitats a l’Espai familiar del parc de la Muntanyeta.

Hi haurà un taller de granja, que els permetrà obtenir el “diploma de granger”, i altres activitats i espectacles.

La Carpa fresca i l’Espai d’entitats també tenen programades diferents propostes adreçades als menuts i les menudes. A més, el Firabús té una parada a les atraccions (carrer d’Alacant).


programa-carpa-fresca_01