icono_FoodFilmMenu_02-300x226

Us presentem un nou concurs que vincula gastronomia i cinema! Es tracta del Food Film Menú organitzat des del IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) i amb la col·laboració d’Expogestió.

Catalunya va ser guardonada com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i en aquest context, la gastronomia del nostre país és també objecte d’aquest concurs amb una dotació econòmica de 500€

Catalunya_2016_4x1_blue_no_bg

Context:

A Europa hi ha una gran diversitat gastronòmica fruït de l’evolució cultural i el tarannà dels habitants d’un dels diferents territori.

La Plataforma de Regions Europees de Gastronomia, que actualment consta de 12 regions, vol aprofitar el poder de l’audiovisual per promoure productes alimentaris locals, receptes locals d’aliments i tradicions relacionades amb la gastronomia local.

El Food Film Menú té com a objectiu donar suport a diferents models que permetin donar visibilitat a les regions europees de la gastronomia i al seu patrimoni alimentari, desenvolupant continguts audiovisuals creatius per compartir.

El projecte avarca actors que formen part de la cadena alimentària, des de la producció fins al consum amb un especial èmfasi en el territori, la sostenibilitat i el compromís gastronòmic.

Concepte:

Food Film Menu és un recull de curtmetratges en format lliure entorn a la cuina, els productes, elaboradors i productors de les 12 Regions que formen part de l’IGCAT .

Objectius:

  • Promocionar la circulació interterritorial d’obres culturals que tenen com a protagonista la tradició alimentària europea.
  • Enfortir la innovació i la creativitat en el camp de la cultura, desenvolupant nous models comercials via associacions de productors, artesans, cuiners, etc…
  • Contribuir al desenvolupament de la gastronomia local de forma innovadora per tal de connectar amb nous públics per tal de donar visibilitat a les regions europees de la gastronomia i la sensibilització entorn la diversitat cultural i alimentària.
  • Proporcionar una oportunitat a joves talents europeus mitjançant el cinema l’audiovisual.
  • Augmentar la innovació i la creativitat en l’àmbit de la cultura, provant nous models de negoci que generin associacions amb petits productors d’artesanies que apareixen a les pel·lícules i col·laboracions amb altres sectors.

Call_submissions_TW

Bases:

El curtmetratge ha de ser presentat per un realitzador de qualsevol de les 12 regions europees de gastronomia premiades o de qualsevol potencial candidat a la regió de gastronomia.

El curtmetratge ha de tenir coma màxim 10 minuts de durada (amb crèdits inclosos).

El curtmetratge es pot presentar en qualsevol idioma però ha d’incloure subtítols en anglès.

El curtmetratge ha d’estar creat després del 2016.

Els fitxers s’han de presentar a través de Filmfreeway o digitalment com a fitxers protegits amb contrasenya a Vimeo.com o YouTube.

Quedaran automàticament exclosos els curtmetratges amb contingut explícit sexual i violent.

Els enviaments han de tenir formularis de lliurament signats de tots els contribuents per utilitzar i publicar el seu treball.

El cineasta és responsable de disposar dels drets d’imatge i propietat intel·lectual de tot allò que es visualitzi o s’escolti al curtmetratge.

Els programadors del Food Film Menu busquen curtmetratges amb històries que es centrin en la gastronomia local. El cineasta ha de mostrar a través del seu treball que és ambaixador potencial de la seva regió i de la seva diversitat cultural culinària.

Selecció:

La preselecció la farà IGCAT i el seu grup d’experts en els sectors de l’alimentació i el cinema.

La selecció oficial tindrà lloc abans o el 6 de setembre de 2019.

Es seleccionaran 10 vídeos i es mostraran al lloc web de IGCAT i al canal de YouTube. D’aquests 10 s’escollirà un únic guanyador.

Si el vostre curtmetratge és seleccionat haureu de facilitar a la organització:

Una versió digital d’alta resolució del curtmetratge.

Dos o més fotogrames del curtmetratge en alta resolució per tal de comunicar-ho  la premsa, publicar-ho a la web del Food Film Menu, al lloc web IGCAT i als mitjans de comunicació.

L’enllaç del tràiler del curtmetratge a YouTube  o Vimeo per tal de fer-ne la comunicació i promoció que la organització estimi oportuna.

Els curtmetratges seleccionats es podran utilitzar amb finalitats promocionals per part de la organització. Queda exclòs qualsevol ús comercial del curtmetratge per part de la organització

Un cop seleccionat, el curtmetratge no es podrà retirar del concurs.

Premi:

El premi s’entregarà a Brussel·les durant la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats que es celebrarà al mes d’octubre. El curtmetratge es projectarà juntament amb un tast relacionat amb el seu contingut.

Només hi haurà un guanyador que rebrà 500 € de premi.

Terminis:

La data límit de presentació: 20 de juliol de 2019 a les 23: 59h

Participació:

Cliqueu aquí per a entrar a la pàgina de FilmFreeway

També ho podeu enviar per correu electrònic a communications@igcat.org amb l’enllaç ocult del youtube o vimeo

Enllaços:

Web IGCAT:

Food Film Menu – https://igcat.org/projects/food-film-menu/

Call for submissions – https://igcat.org/projects/food-film-menu/submissions/

Web European Region of Gastronomy:

Food Film Menu – https://www.europeanregionofgastronomy.org/joint-projects/food-film-menu/

IGCAT logo